Page content

Kom van de bank en sport je slank!

Kom van de bank en sport je slank!

Geloof me, 4 jaar geleden had ik nooit kunnen bedenken dat ik dit stukje zou schrijven. Er is dus hoop voor iedereen!

Wie was ik vier jaar geleden, iemand die NIET sportte, niet een beetje, NEE ook niet een beetje, ik vond fietsen al een verzoeking! Ik nam voor alles de auto en was liever lui dan moe. Kwam slecht de bank af en lag elke avond lang uit voor de tv, liefst met chips of koek. Vanaf mijn 21ste worstel ik al met mijn gewicht en ben ik vooral; donateur geweest van de sportscholen. Na weer eens het zoveelste crashdieet, met wederom geweldig resultaat, was ik weer heerlijk aangekomen en werd het tijd voor aktie, met andere woorden, de knop ging om!

Ik gaf mij op voor Start to Run, een cursus bij de plaatselijke atletiekvereniging waar je in 6 weken met schema’s leerde hardlopen van niets naar aaneensluitend 3 km. Ik dacht dat lukt me nooit, maar ach niet geschoten is altijd mis, dus stapte ik vol frisse tegenzin op zaterdagochtend in de auto op weg naar de atletiekbaan. Ik ben er vol voor gegaan dus 3x pw mijn schema opbouwen. Elke keer als ik weer dag wat ik de volgende keer moest doen dacht ik, dat ga ik nooit halen (bijvoorbeeld 3 x 8 minuten achter elkaar hardlopen), en toch elke keer lukte het wel en dat gaf deze burger moed J.

Uiteindelijk liep ik na 6 weken mijn 3 km aaneengesloten in 22 minuten en een aantal seconden. Wat een overwinning. Vervolgens werd ik in het clubhuis aangesproken door een medeloopster: “hoe ging het?” vroeg ze, en ik moest huilen. Ik had gewoon nooit gedacht dat ik dit zou halen en mijn emoties waren me even de baas. Daarna heb ik 2 maal de 4 mijl gelopen van de Dam tot Damloop, ook dat was een enorme overwinning.

Twee jaar geleden kwam ik naar een lezing van Voor Altijd Slank en Fit. Inmiddels had ik ook besloten dat ik niet meer wilde crashen maar op een gezonde en verantwoorde manier gewicht wilde verliezen. Daarnaast wilde ik me energieker voelen en fit, ik wil een voorbeeld zijn voor mijn kind. Ik was op zoek naar iets wat leefbaar is en waarbij je jezelf niet uithongert. Een methode/leefstijl die je handvatten geeft voor de rest van je leven. Ik ging er helemaal voor! Daarnaast heb ik mij voor de zoveelste keer weer aangemeld bij een sportschool, want dat hoorde bij het hele programma. De eerste weken supershape zorgde ervoor dat ik net voor de volgende les weer normaal kon lopen, maar langzaam aan voelde ik verbetering en ging ik het leuker vinden. Begrijp me niet verkeerd, ik vond het geen feestje, maar het resultaat motiveerde voldoende. Ook het eten volgens Voor Altijd Slank en Fit beviel me goed, je eet voldoende en lekker en je wordt steeds creatiever. Daarbij leer je ook heel veel van elkaar.

Nu bijna twee jaar later doe ik weer mee aan Voor Altijd Slank en Fit. Heb ik de afgelopen jaren dan gefaald. Nee, ik heb geleerd dat ik ook maar een mens ben, met nog lessen te leren. Ik trap nog weleens in een valkuil, maar ik sta op en ga verder. Alleen zo kom ik waar ik wil zijn en word ik wie ik wil zijn, een gezonde, energieke vrouw, die plezier heeft in het leven! Ik voel het steeds meer en steeds vaker. I’m work in progress!

En nu mag ik dankzij Mathijs Bos van VASEF (bekend als Voor Altijd Slank en Fit) ook anderen helpen, inspireren en motiveren om zich energiek, fit en happy te voelen! Ik geniet daar enorm van! Ondertussen leer ik ook nog steeds over mezelf, ik kan soms niet van de chocolade afblijven (maar eet er tegenwoordig dan 1 in plaats van het hele pak), bij emoties blijft de neiging om naar iets vets/zoets/ongezonds te grijpen (maar weet ik steeds vaker afleiding te zoeken in plaats van me te laten gaan) en merk ik dat ik nog wat zaken heb op te lossen met mezelf uit het verleden. Wat ik ook heb geleerd is dat ik sporten lekker vind en dat ik baal als ik niet kan, ik heb mijn vaste momenten in de week en daar komt niemand aan! Ik fiets een aantal keer per week naar het werk en geniet ook daarvan. Ik ben dus onderweg en ik weet zeker ik kom er wel!

Kom van de bank en sport je slank!

HUG

Nathalie Busscher

Comment Section

0 reacties op “Kom van de bank en sport je slank!

Plaats een reactie


*