Page content

Recept; Bietensalade met geitenkaas

Recept; Bietensalade met geitenkaas

Niks fijners dan halverwege je dag heerlijk te genieten van een kleurrijke en frisse salade op deze lente dag! Tip: ben je ’s ochtends niet zo snel op gang te krijgen? Bereid deze heerlijke lunch ’s avonds voor en we zijn overtuigd dat je jezelf dankbaar bent wanneer je hier lekker van gaat genieten de volgende dag!

RECEPT:  Bietensalade met appel én geitenkaas

 

Ingrediënten (2 personen):

♡ 500 gram rode bieten (gekookt)

♡ 1 ½ appel (Elstar)

♡ ½ citroen

♡ 65 gram pijnboompitten

♡ 75 gram geitenkaas (verkruimeld)

♡ 25-30 gram rucola

♡ 1 el balsamicoazijn

♡ 3 el olijfolie

♡ Peper en zout (naar eigen smaak)

 

HOE MAAK JE HET?

Schenk de balsamicoazijn en olijfolie in een kom. Klop dit met een garde goed door elkaar. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe. Ontvel met een aardappelschilmesje de bieten en de appel, snijd ze in kleine blokjes en bewaar ze apart van elkaar. Doe eventueel plastic handschoenen aan voor je de bieten gaat ontvellen. Zo voorkom je vlekken op je handen. Besprenkel met het citroensap de appel. Zo voorkom je dat de appel verkleurt. Rooster daarna de pijnboompitten lichtbruin in een koekenpan. Verkruimel vervolgens met je handen de geitenkaas. Maak het bord alvast op met de rucola en besprenkel hierover de vinaigrette. Mix de bieten en appel in een kom net voordat de salade geserveerd wordt. Maak de salade op met de bieten en appel, vinaigrette, verkruimelde geitenkaas en geroosterde pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Bietensalade met geitenkaas

★★★★★
Wil je nooit meer zoeken naar recepten en alles bij elkaar hebben?
Smaakt het naar meer? En zou je het handig vinden om volledige weekmenu’s (NIEUW) inclusief boodschappenlijsten te ontvangen?

Ga dan nu naar www.366dagenslankenfit.nl en bestel jouw E-book met 366 heerlijke recepten en vele extra’s! Je kunt er DIRECT mee aan de slag!!

Comment Section

0 reacties op “Recept; Bietensalade met geitenkaas

Plaats een reactie


*